Banden Gaukema heeft alle uitlijningsapparatuur en expertise in huis om auto’s en bestelwagens perfect uit te lijnen. Na een uitlijning door onze vakmensen rijdt je auto opnieuw kaarsrecht, verslijten je banden minder snel én bespaar je brandstof.  

Wanneer moet je een auto opnieuw uitlijnen?

  • Uitlijnen is een vak apart, dat moet worden gedaan door echte specialisten.
  • Wij bieden uitstekende service tegen een goede prijs.
  • Bespaar brandstof door goed uitgelijnde banden.

 

Uitlijnen van je wagen  is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trek scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Dit bespaart ook veel extra brandstofkosten en de auto is beter bestuurbaar. En goed uitgelijnd betekent dat alle vier de velgen recht op het asfalt staan.

Fvg 0303
Fvg 0589

Uitlijnen banden

Uitlijnen is een specialisme waarbij de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden. Om uw velgen uit te lijnen, heeft Banden Gaukema  de meest moderne elektronische uitlijnapparatuur en kennis in huis. Onze mekaniekers zijn speciaal getraind om met behulp van hoogwaardige technologie banden perfect uit te lijnen.

Wanneer uitlijnen banden?

Wij adviseren om de uitlijning van uw auto na elke 20.000 gereden kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben. Ook na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u overmatige bandenslijtage, wat u de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijdt u met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

U kunt zelf signaleren wanneer het onderstel niet volgens fabrieksnormen is afgesteld. Kom  langs voor een sporingscontrole als:

  • Er bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band te zien is
  • De auto naar één kant afwijkt
  • De auto zwaar of licht stuurt
  • Het stuur na een bocht niet terugdraait
Fvg 0307

Voordelen van uitlijnen banden

  • Minder onderhoudskosten
  • Meer rijcomfort
  • Minimale rolweerstand

Met een goed uitgelijnde auto rijd je aangenamer en bespaar je heel wat op je bandenkosten en brandstofverbruik.

Uitlijnen best op afspraak

Met onze computergestuurde uitlijningsapparatuur garanderen wij een perfect resultaat.

Een uitlijning gebeurt best op afspraak. Zo moet je nooit lang wachten.

Je auto of bestelwagen uitlijnen?

Maak hier je afspraak